image
 |  0 14 Грудня 2017 | 20:01

Витік інформації про клієнтів «ПриватБанку» в Росію стався через керівництво НБУ, – журналіст

Доступ до бази даних «ПриватБанку» громадянці Росії Яні Середній відкрили за розпорядженням заступника голови НБУ Катерини Рожкової, заявив журналіст, ведучий програми «Гроші» на «1+1» Олександр Дубінський.
Про це 14 грудня 2017 року повідомляє сайт «Гордон».
Через допуск громадянки Росії Яни Середньої до баз даних «ПриватБанку» стався витік інформації про клієнтів, - заявив журналіст, ведучий програми «Гроші» на «1+1» Олександр Дубінський у своєму Facebook.

За його даними, Середню до Києва запрошувала заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.
Вона побувала в Дніпрі, де відвідала «ПриватБанк». Побувала і в Києві, у Нацбанку. Під час свого візиту Середня дістала повний доступ до інформації про клієнтів «ПриватБанку» – базу даних клієнтів і відомості про їхні операції було передано їй на жорсткому диску. Який Середня вивезла до Москви, – пише Дубінський.

Він стверджує, що фахівця з таким прізвищем немає в списку представників московського офісу компанії Kroll, яка мала доступ до інформації про клієнтів банку.
Дозвіл на доступ до банківської таємниці Средній відкривали індивідуально, за розпорядженням тієї ж Рожкової, – заявив журналіст.

Він опублікував фото запрошення, підписаного Рожковою.
12 грудня Дубінський заявив, що НАБУ розслідує два кримінальні провадження, у яких, окрім «ПриватБанку», фігурують зарубіжні фірми зі світовим ім'ям – Kroll, AlixPartners і Hogan Lovells – та юридична компанія «Астерс». До повідомлення він доклав виписки з Єдиного реєстру досудових розслідувань.
Також журналіст стверджує, що Рожкова 12 грудня звільнила директора департаменту інспектування банків Тетяну Лебединець, яка попереджала керівництво НБУ про юридичні ризики під час інспектування «ПриватБанку» та підготовки перевірки компанією Kroll.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити