image
 |  2 27 Березня 2020 | 11:44

Вітів – Зеленському: Перед тим, як забирати гроші у культури, освіти, аграріїв, місцевих громад, почніть з себе

На фоні поширення коронавірусу та пустої казни уряд Зеленського вирішив розпочати масове скорочення державних видатків. Слуги народу, які несуть повну відповідальність за стан справ в країні, звісно ж почали затягувати пояси не з себе. Жертвою їх бездарного управління у першу чергу має стати культура.

Про це заявив голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів на сторінці у facebook.

"Уряд пропонує на 41% зменшити видатки на Міністерство культури, молоді та спорту, що становить близько 7 млрд гривень. Молодіжні програми скоротять на 92%. Фінансування інформаційної політики - на 21%. Кабмін відмовляється від програм розвитку освіти (включаючи програму Нова українська школа), регіонального розвитку, субвенцій ОТГ на інфраструктуру, підтримки сільгоспвиробників. ЗЕвлада пропонує зменшити фінансування дорожніх робіт майже на 8 млрд грн, скасовує підтримку українського кіно, театрів, Українського інституту книги.

Такий підхід ЗЕкоманди - вершина цинізму та мародерства. Може, перед тим як забирати гроші у культури, освіти, аграріїв, місцевих громад, варто почати з себе? Чи взяти приклад з мера-свободівця Руслана Марцинківа, який разом зі своїми заступниками відмовився від місячної зарплати, аби спрямувати ці гроші на боротьбу з коронавірусом. Що там у нас з витратами на діяльність Верховної Ради, Офісу Президента, Офісу Генерального прокурора, судів, МВС, уряду, Державного управління справами? Сюрприз, але слуги народу вирішили, що економія їх не стосується. Чому не планується зменшення зарплат у директорів Нафтогазу, Укрзалізниці, Укрпошти, народних депутатів, міністрів? Невже це самі бідні і знедолені категорії населення? Не думаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні сьогодні дві проблеми – 95 квартал та коронавірус, – депутат Волинської облради (ВІДЕО)

Вінстон Черчилль під час Другої світової війни, коли йому запропонували скоротити фінансування культури заради оборони, відповів: "А за що ми тоді воюємо?" Для Зеленського поняття культури невідоме. Тому він з легкістю готовий принести її у жертву коронавірусу та власній управлінській бездарності. Хоча, по справедливості, саме він і його команда найбільше підходять на роль сакральних жертв епідемії. І скорочення державних видатків мали б розпочати з себе", - зазначив депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити