image
 |  207 16 Квітня 2024 | 20:43

Війна в Україні нагадує Першу світову, - американський генерал

Війна в Україні нагадує Першу світову, але все ж таки є унікальною, і українці в ній мають велику перевагу, тому що знають, за що воюють.

Про це пише УНІАН, повідомляє ВолиньЮА. 

Про це заявив в інтерв’ю "Радіо Свобода" відомий американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, який пройшов В’єтнам, Ірак, Північну Македонію та Косово. За його словами, дещо є незмінним для всіх війн.

"У війнах деякі речі ніколи не змінюються. Політика є визначальною. Боєприпаси є необхідними. Солдатів треба ретельно тренувати. І ви маєте мати мотивацію для війни. Це - одна з переваг України, тому що в України мотивація є", - заявив він.

За словами Гранджа, Україна - на стороні добра, і в українців є причина, щоб іти у бій.

Водночас, як наголосив генерал, у багатьох росіян, яких кидають у бій, навіть якщо вони підтримують Росію, насправді немає причин воювати.

"Чому вони там? Самі військові цього не розуміють. А українські військові розуміють. Тож у вас велика перевага у моральному вимірі - воювати за свою країну і за свій народ. І це важливо у кожній війні. І це було нашою проблемою у В’єтнамі. Я пам’ятаю Ірак, Бейрут, Балкани - всюди, де ми були. І це важливий чинник. Інколи, він важливіший за зброю. Також важливо розуміти, що війна в Україні унікальна. Це нагадує Першу світову, коли у вас є ця окопна війна, коли чергуються статичні фази, оборона, знову статика, наступ... Але при цьому у небі застосовуються високі технології. Вони повсюди, і від них неможливо сховатися. Дрони, РЕБ тощо", - сказав він.

Грандж підкреслив, що це дуже унікальний досвід, і США вчаться на цьому.

"Тож ми маємо використовувати це на нашу користь у наших наступних конфліктах, які точно будуть. США брали участь у війнах постійно від початку існування. Тож гібридна війна, але деякі речі залишились незмінними. Є нові технології, тактики, до яких потрібно адаптуватися. І Україна непогано справляється. І США будуть використовувати це у майбутньому", - додав американський генерал-майор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинув міський голова Лебедина

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити