image
 |  4 9 Січня 2019 | 08:29

Війна за 08.01.2019: бойовики обстріляли Новотошківське, активізували «фейкові» атаки

Протягом минулої доби, 8 січня, російські окупаційні війська 1 раз порушили режим припинення вогню. Опорні пункти наших військ були обстріляні з гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу селища Новотошківське на Луганському напрямку.

Про це інформують у прес-центрі штабу ООС.

При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами не зафіксовано. 

"Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не зазнав поранень.

У відповідь на провокації противника підрозділи Об'єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби.

За даними розвідки, 8 січня, два окупанти загинуло та один отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. 

Водночас, незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув 20-річний військовий з Хмельниччини

Разом із тим, окупаційна адміністрація намагається дискредитувати Україну та її Збройні Сили «фейковими» заявами.

Зокрема 8 січня українська сторона СЦКК в робочому порядку по лінії чергового отримала запит від регіонального офісу СММ ОБСЄ щодо надання додаткових гарантій безпеки для забезпечення роботи снігоприбиральної техніки по розчищенню ділянки автомобільної дороги: у районах Первомайськ–Новоолександрівка. 

Очищення згаданої ділянки автошляху необхідне для безперешкодного пересування патрулів СММ в рамках діючого Мандата. 

"Необхідні гарантії безпеки з боку ЗСУ були забезпечені у повному обсязі.

В той же час представники збройних формувань Російської Федерації та їхні найманці розповсюдили хибну інформацію нібито підрозділи Об’єднаних сил обстріляли вказаний район, що призвело до зриву виконання цих робіт", - повідомляють у прес-центрі ООС. 

Окрім того, поширюються дезінформаційні повідомлення про можливі обстріли з боку підрозділів Об’єднаних сил БПЛА СММ ОБСЄ, що є відвертою провокацією. 

Українська сторона СЦКК заявляє, що подібні заяви та повідомлення не мають під собою жодних підстав і не відповідають дійсності. 

В той же час, збройні формуванні Російської Федерації та їхні найманці з завидною регулярністю перешкоджають співробітникам СММ ОБСЄ виконувати свої завдання з моніторингу дотримання режиму припинення вогню.

Так, в щоденних звітах СММ ОБСЄ в Україні лише за три тижні грудня минулого року найманці три рази обстріляли безпілотні літальні апарати Місії та один раз перешкоджали їхній роботі, застосувавши засоби радіоелектронної боротьби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити