image
 |  4 18 Грудня 2018 | 21:01

Військова прокуратура повідомила основну версію вибухів на арсеналі в Калинівці

Основною версією вибухів на військових складах у Калинівці Вінницької області є проникнення невстановлених осіб на територію арсеналу, які умисно здійснили детонацію боєприпасів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Військову прокуратуру Вінницького гарнізону Центрального регіону України. у відповіді на інформаційний запит .

"Однією з основних версій у вказаному кримінальному провадженні, яка обґрунтовується зібраними доказами, є проникнення сторонніх осіб на територію арсеналу та умисне ініціювання ними детонації (вибухів) боєприпасів", - йдеться у відповіді на запит. 

Також у військовій прокуратурі поінформували, що у справі вибухів на арсеналі в Калинівці повідомлення про підозру конкретним особам здійснюється тільки після всебічного та повного досудового розслідування у відповідності до вимог КПК та за наявності беззаперечних доказів їх вини.

У межах кримінального провадження щодо вибухів на арсеналі в Калинівці було призначено 35 судових експертиз, з них 20 проведено.

26 вересня 2017 року у Калинівці розпочались вибухи на одному з найбільших складів боєприпасів ЗСУ. З Калинівки та навколишніх сіл евакуювали близько 30 тисяч осіб.

23 березня 2017 року на складі боєприпасів у місті Балаклія, що на Харківщині, сталася пожежа. Боєприпаси від вогню детонували кілька днів. Пошкоджені будинки, постраждалі та сума збитків, що перевищила 200 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на арсеналі: куди поселять півсотні людей, які залишилися без житла?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити