image
 |  457 8 Січня 2024 | 17:44

Військовий продає особисті речі, аби придбати ліки? Шокуючий допис вразив лучан

Користувач соцмереж під ніком «Андрій Бандера» розмістив оголошення про продаж військового одягу, щоб отримати кошти на лікування у Волинському госпіталі ветеранів війни.

Чи насправді він є пацієнтом цього медичного закладу і має таку потребу та хто фінансує лікування у КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни», дізнавалися журналісти ВСН.

Соціальні мережі сколихнув допис користувача з ніком «Андрій Бандера» стосовно продажу особистих речей для того, щоб мати змогу лікуватися у КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни». Автор оголошення прикріпив фото виписки з медичного закладу, де вказані особисті дані, діагноз та рекомендоване лікування пацієнту Андрію Семенюрі з Вінниччини.

Деякі користувачі соцмереж у коментарях висловлювали недовіру щодо інформації у дописі, мовляв, лікування у цьому медичному закладі - безоплатне, проте немало людей відгукнулися допомогти матеріально та переказували кошти на вказану карту.

До видання ВСН звернулась волонтерка Наталія Пасічник, яка зауважила, що якщо написане в дописі - правда, то виникає багато запитань, зокрема, до керівництва медичного закладу КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни».

«Насамперед, мова йде не про продаж особистих речей військовим, щоб мати змогу лікуватися ( ця необхідність спростується або підтвердиться згодом), а про стан забезпечення фактично не дефіцитними медичними препаратами лікувальних установ нашої області.

Чи насправді їх бракує в лікарнях? Чи дійсно військові вимушені лікуватися за власний кошт?», - поцікавилась у себе на сторінці Наталія Пасічник.

Однак, додала вона, ця ситуація потребує детального розбору, бо сторінка, з якої написаний пост про допомогу і де вказаний номер карти - неінформативна, нещодавно створена, а сам допис - надто давить на емоції.

Номер карти, вказаний у дописі, дійсно належить Семенюрі А.С. Проте, чи справді він таким чином збирає кошти на лікування?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Волині витратять понад мільйон гривень на благоустрій

Журналісти ВСН поспілкувалися з медичною директоркою КП «Волинський обласний госпіталь ветеранів війни» Оксаною Шкаровецькою. Вона зауважила, що жодних ліків пацієнти госпіталю не купують самостійно, а згаданий Андрій Семенюра наразі не лікується у медичному закладі.

«Пацієнт Андрій Семенюра лікувався у нашому закладі з 29 травня по 13 червня. Наразі серед наших пацієнтів його немає.

Фінансування йде через Національну службу здоров'я України, кожен пролікований випадок фінансуються. Якщо є якийсь препарат, який ми не можемо придбати через НСЗУ, підключаємо волонтерів. Пацієнти не купують ліки самі, це однозначно», - зазначила Оксана Шкаровецька.

Урешті, ніхто не виключає, що військовому дійсно потрібні гроші. Однак точно не на потреби, зазначені в його дописі, адже в згаданому медзакладі він не лікується.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити