image
 |  4 14 Липня 2022 | 19:46

Військовий з 14-ї бригади розповів про свій бойовий шлях

Військовослужбовець 14-ї бригади імені князя Романа Великого розповів про свою участь у війні проти росії.

Про це інформує 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого на своїй сторінці у фейсбук.

-На війну я потрапив із Майдану, 8 квітня 2014… У тому далекому квітні він ще був просто Вадимом, це вже згодом став Залізякою. І позивний зберіг аж до сьогодні. -Службу починав в одному з добровольчих батальйонів, а згодом перейшов у Володимирську бригаду, в танковий батальйон, - пригадує Вадим. - Брав участь у боях за Дебальцеве та Горлівку, а в 2016 році разом зі своїм танковим екіпажем виграв змагання на кращий танковий взвод Збройних Сил України. 

По закінченню контракту Залізяка звільнився з лав ЗСУ.

-Відпочивати довелося недовго. Благо, встиг трохи підлікуватися, бо попередні роки війни «назбирав» у собі трохи осколків. А вже 25 лютого 2022 я, відмобілізувавшись, був у військовій частині. Щоправда, не в «своїй»... Я хотів бути максимально корисним для нашої армії і для своєї держави, а тому доклав максимум зусиль, аби повернутися у свій танковий батальйон своєї 14-ї Князівської бригади, у свій колектив, - розповідає командир танку Залізяка. – Зараз я тут, де хотів бути, і роблю те, що вмію. І я тут – до Перемоги! 

Свій чималий досвід Залізяка з задоволенням передає молодим побратимам, а за його проникливим поглядом, здається, ховається більше, ніж Вадим розповідає.

 Та все одно цей погляд промовистий, і чітко говорить про одне, - ми переможемо!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ завдали ударів по пунктах управління і посадковому майданчику ворога

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити