image
 |  0 24 Травня 2021 | 08:16

Визначили міста з найбільш забрудненим повітрям. Яке місце посідає Луцьк?

Визначено населені пункти України з найчистішим і найбруднішим повітрям. Найбільш чисте повітря виявився в місті Горішні Плавні, що в Полтавській області.

Про це повідомляє портал "Хвиля" з посиланням на інформацію Центральної геодезичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Місто Горішні плавні впевнено зайняв перше місце серед тридцяти дев'яти інших населених пунктів України. На другому місці опинився Ізмаїл, третю сходинку посів Світловодськ з Кіровоградської області. У п'ятірку лідерів також увійшли Харків і Бровари.

Найбільш забруднене повітря було виявлене в місті Маріуполь. Також в першій трійці міст з найбільш забрудненим повітрям виявилися два представника Дніпропетровської області: Кам'янське і сам Дніпро. Доповнили першу п'ятірку Кривий Ріг і Одеса, яку не врятувало навіть наявність моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку оголосили аукціон на оренду приміщення в центрі міста

У першій десятці міст з найбільш забрудненим повітрям виявилися Київ, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя та Краматорськ. Примітно, що столиця України періодично переміщується в першу трійку такого антирейтингу, але зараз ситуація в Києві не гірше, ніж в ряді інших міст країни.

Нагадаємо, в кінці лютого 2021 років Київ опинився на п'ятому місці в рейтингу міст з найбільш забрудненим повітрям. Правда, рейтинг виявився не українським, а загальносвітовим. На першій сходинці того антирейтингу був пакистанське місто Лахор. Примітно, що українська столиця стала єдиним представником Європи в антирейтингу. У першу п'ятірку потрапили індійський Делі, афганський Кабул і Дакка (Бангладеш).

Раніше портал "Хвиля" писав про те, що транскордонні забруднення навколишнього середовища не змогла зупинити навіть глобальна пандемія коронавирусной інфекції. Будь викид шкідливих речовин в атмосферу в одній з країн тут же виявляється в повітрі на території сусідньої держави. Традиційно в списку міст з найбруднішим повітрям виявляється українська столиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Живе» фото Ковеля від 1937 року (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити