image
 |  4 7 Грудня 2018 | 18:08

Визнання УПА героями війни: як голосували нардепи з Волині?

Лише три з народних депутатів України, ораних від Волинської області, проголосували вчора за визнання УПА ветеранами війни, тобто, учасниками збройної боротьби за Українську державу.

Як інформує «ВолиньUA», відповідний законопроект підтримали, проголосувавши «за»: Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Ігор Лапін.

Не голосували (хоча, згідно з даними електронної системи реєстрації, перебували в сесійній залі): Степан Івахів, Сергій Мартиняк.

Виявився відсутнім у сесійній залі: Юрій Савчук.

Такі дані поіменного голосування за проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті (№8519) - у другому читанні та в цілому.

Нагадаємо, що за відповідне рішення учора, 6 грудня 2018 року, проголосували 236 народних обранців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада офіційно визнала УПА

Законопроект зокрема передбачає надання статусу учасника бойових дій особам, котрі брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України в XX столітті в складі Української повстанської армії, “Карпатської січі”, Української повстанської армії отамана Тараса Боровця (Бульби) “Поліська січ”, Української народної революційної армії (УНРА), а також озброєних підрозділів Організації українських націоналістів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити