image
 |  0 8 Грудня 2017 | 10:49

Вкладники банків на Волині сплатили до бюджетів 17,3 мільйона гривень ПДФО

Завдяки вкладникам банків на Волині за підсумками січня - листопада 2017 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 17,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. Про це 08 грудня 2017 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області. Таким чином, банківські проценти волинян збагатили бюджет вагомим фінансовим ресурсом. В Головному управлінні ДФС у Волинській області звертають увагу, що перераховувати в бюджет суму ПДФО закон зобов’язує саме банківську установу. Отож, громадянам, котрі мають вклади у банках, не треба додатково подавати декларацію про доходи.
У цьому випадку громадяни – власники депозитних вкладів не виступають податковими агентами та не зобов’язані окремо подавати жодних звітних документів. Про нарахування та утримання податку повинен потурбуватися банк, - наголошують в ГУ ДФС Волині.
Нагадаємо, що розміщення коштів на депозитному рахунку, як і решта пасивних доходів, підлягають оподаткуванню відповідно до Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01 січня 2015 року. Згідно з п.п. 164.2.8 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України пасивні доходи (крім зазначених у п.п. 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 ПКУ) включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити