image
 |  0 26 Грудня 2021 | 08:24

Вкотре судили за порушення дружину волинського депутата

Головне управління Державної податкової служби у Волинській області направило до суду справу про притягнення до адміністративної відповідальності приватної підприємиці Алли Пініс. Вона є дружиною голови депутатської фракції політичної партії «Сила і честь» у Ковельській міській раді Ігоря Пініса, який працює консультантом Ковельського міського голови Ігоря Чайки.

Про це пише Ковель медіа.

За даними податківців, Алла Пініс порушила встановлений порядок проведення розрахунків у сфері торгівлі, а саме: на момент закінчення перевірки у неї були відсутні накладні на придбання товарів, акти приймання-передачі, які б підтверджували їх походження.

Підприємиця на розгляд справи не з’явилася, про причини неявки не повідомила, хоча лист з повісткою про виклик до суду отримала вчасно.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк постановив визнати Аллу Пініс винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 155-1 КУпАП. На неї накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 85 гривень. Вона має сплатити в дохід держави судовий збір в розмірі 454 гривні.

У суді знаходиться ще одна адміністративна справа на Аллу Пініс – за ч. 1 ст. 156 КУпАП, яка передбачає дії суб’єкта підприємницької діяльності щодо порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без ліцензії або марок акцизного збору. Розгляд цієї справи має відбутися 17 січня 2022 року об 11:00. Головуючою є суддя Ірина Логвинюк.

Підприємиця уже не вперше притягається до адміністративної відповідальності.

Постановою Ковельського міськрайонного суду від 17 листопада 2016 року Аллу Пініс судили за ч. 1 ст. 155-1 КУпАП і оштрафували на 100 гривень. Фіскальна служба встановила, що 30.09.2016 року о 13 годині 20 хвилин при перевірці кафе «Продукти», яке розташоване у селі Дубове на вулиці Ковельській, 49, вона порушила п. 9, п. 12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі і громадського харчування та послуг».

У листопаді 2021 року за порушення умов карантину в магазині «Продукти» у Ковелі на вулиці Брестській, який належить Аллі Пініс, працівниками Ковельського районного управління поліції було складено адміністративний протокол. З метою перевірки дотримання власницею санітарних норм на період карантину у даному закладі торгівлі було направлено лист у Ковельське управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Відомо, що Ігор Пініс з 11 липня 2011 року є керівником обслуговуючого кооперативу «Брестський-Пасаж». Разом із ним співзасновниками цієї юридичної особи є його дружина Алла та ковельчанин Сергій Рудень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити