image
 |  5 24 Листопада 2020 | 21:41

Влада Москви зібралася стежити за активністю своїх жителів

Департамент інформаційних технологій Москви розмістив на сайті держзакупівель тендер про розробку системи, безперервно відстежує активність жителів на території Москви та в міських об'єктах.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на "Открытые медиа".

Початкова ціна робіт коштує 280 мільйонів рублів. 

Система буде збирати детальний "цифровий профіль" користувачів всіх міських послуг і зможе вивчати активність москвичів в окремо взятих районах і на "міських об'єктах". "Збагачений профіль" користувача міститиме дані про заборгованість і штрафи, інформацію про проїзний документ і соцкартку, система буде зіставляти це з інформацією з громадських точок доступу до Wi-Fi і від операторів, відстежувати "територіальні заборони" і "медичні порушення", а також враховувати дані соцопитувань в розрізі окремих районів міста. 

Система буде збирати дані в знеособленому вигляді, тобто в них не буде інформації про прізвища, імені, по батькові або місце народження користувача. Дані стануть аналізувати співробітники апарату мерії Москви. В технічному завданні тендера сказано, що система покликана швидко виявляти нові тренди, давати детальну аналітику про різні дії користувачів і мати можливість оперативно реагувати на зміни ситуації в місті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата від «Слуги народу» спіймали на викривальній розмові з головою ОДА (ВІДЕО)

Нагадаємо: 23 листопада стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації України займається розробкою програми та концепції, які дозволять контролювати, як дотримуються самоізоляції заражені коронавірусом українці або їхнє оточення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити