image
 |  0 18 Липня 2020 | 12:03

Влада намагається спихнути усі проблеми культури на коронавірус

Олександр Ткаченко розуміє: без фінансів йому не буде чим керувати. Тому намагається вибити гроші для Мінкульту.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить письменник та видавець Віталій Капранов.

"Він, як і його колеги по партії, не мають уявлення про культуру. Простіше спихнути проблеми на коронавірус і зосередитися на вибиванні фінансів. Мовляв, винен карантин, а не люди, які закрили країну, не маючи жодного хворого. Обмеження варто було оголошувати зараз. Але психологічний, економічний ресурс вже вичерпали", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада змінила виборчий закон і затвердила новий бюлетень

Рада ухвалила закон про креативні індустрії. Передбачає зменшення орендної плати для закладів культури, які не можуть використовуватися через карантин. На думку видавця, це виглядає дивно.

"Якщо заклад культури винаймає приміщення в держави, влада може встановлювати пільги. І це треба було робити раніше. У Львові давно затвердили норму, що оренда для книгарень становить одну гривню на місяць. Якщо ж мова не про державну власність, уряд і парламент не можуть нею розпоряджатися. Тож закон виглядає як чергові гарні гасла, які не мають сенсу.

Влада у кризовий час починає тягнути за різні важелі, бо не розуміє, як працює державна машина", - додає Віталій Капранов.

Повне інтерв'ю з Віталієм Капрановим читайте у журналі "Країна" від 16 липня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити