image
 |  2 24 Грудня 2019 | 22:58

Влада перетворює нас на посміховисько, – головний тренер збірної України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна

Ірина Дерюгіна не знає, за який кошт готувати команду до Олімпіади.

Про це повідомляє «Главком».

Головний тренер збірної України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна повідомила, що її вид спорту недоотримає від держави в олімпійський рік двох третин від необхідних для підготовки до основного старту чотириріччя коштів.

Тим самим, досвідчена спеціалістка підтвердила зроблену раніше президентами федерацій з чотирьох видів спорту заяву, в якій висловлювалася стурбованість через недостатнє фінансування національних збірних. Щоправда, трохи згодом заступник міністра культури, молоді і спорту Володимир Шумілін спростував цю інформацію, назвавши нинішнє становище тимчасовим.

«На останній нараді в міністерстві дали зрозуміти, що за формулою, згідно з якою буде фінансуватися спорт, вже нічого неможливо змінити, – каже Ірина Дерюгіна в інтерв’ю РБК. – Для художньої гімнастики грошей не те що бракує, їх катастрофічно мало.

Нам треба хоча б 16 мільйонів гривень, а дають 4,9 млн. Смішна сума, тим більше в олімпійський рік. На ці гроші ми зможемо поїхати тільки на два-три старти в індивідуальних вправах. На підготовку дівчат у групових вправах немає жодної копійки.Якщо держава не знайде можливості забезпечити виїзди гімнасток на змагання, то спортсменки самі не поїдуть. У батьків немає таких коштів. Підготовка України до олімпійських змагань з художньої гімнастики – під загрозою зриву.

Від початку року йде цілий ряд міжнародних змагань і виїздів на них. Підготовка – це квитки, готелі, харчування, нічого зайвого. 95% всіх змагань відбуваються у першій половині року, до початку Олімпійських ігор. Якщо наші спортсменки пропускають виїзди, це впливає на рейтинг, на імідж і на саму підготовку до Олімпіади. Гімнастки зараз готують нові програми, їх потрібно обкатати. Плюс на міжнародних змаганнях ми хоча б у нормальних умовах виступаємо, а не в жебрацькому і низькому залі, як у нас в Києві. Це теж дуже важливо.

А зараз у всіх просто шок. Здійснюється диверсія проти спорту. Нервують тренери, спортсмени. Колись Україна подарувала світу художню гімнастику як олімпійський вид спорту. Як футбол у Британії, так художня гімнастика може стати візитівкою нашої країни. Адже у нас найсильніша школа, мене розривають з інших країн і просять наших тренерів. А влада тим часом перетворює нас на посміховисько і не може забезпечити навіть необхідний мінімум».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські гімнастки здобули три «золота» на Кубку світового виклику

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити