image
 |  137 26 Березня 2024 | 13:19

ВМС заявили, що вразили "Нептуном" викрадений росіянами корабель "Костянтин Ольшанський"

Українські війська завдали удару ракетою "Нептун" по великому десантному кораблю "Костянтин Ольшанський", який росіяни захопили у 2014 році.

Про це повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу Freedom, - пише ВолиньUA.

"Детективна історія розгорнулася навколо великого десантного корабля "Костянтин Ольшанський". Нагадаю, це український десантний корабель, який у 2014 році був захоплений російськими окупантами. 9 років він стояв в бухті Севастопольській. Його розбирали на запчастини. Просто грабували.

А на десятий рік вони зрозуміли, що закінчуються у них десантні кораблі цього проєкту і було ухвалене рішення його відновити. І протягом року його відновили, але ціллю цих робіт було здійснити фальсифікацію, щоб відрапортувати московському керівництву… Цей корабель мав використовуватися проти України.

Тому було ухвалено рішення на ураження цієї одиниці нашим "Нептуном". Ураження точно було завдано. Уточняється пошкодження. Пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому випадку він зараз не боєздатний".

Фото чи відеопідтверджень ураження корабля наразі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни втратили за добу 770 військових

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити