image
 |  4 17 Червня 2022 | 22:31

Внутрішні роботи у вежі Чорторийських та монастирі єзуїтів у Луцьку завершать до кінця липня

Усі внутрішні роботи у башті Чорторийських та монастирі єзуїтів у Луцьку завершать до кінця липня.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомив керівник проєкту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька" управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Олег Парфенюк.

Очікувалося, що урочисте відкриття відреставрованої вежі Чорторийських та комплексу підземель відбудеться у травні. Але агресія росії проти України внесла свої корективи у плани.

"Після початку війни уряд заморозив усі платежі. Тож заплановані закупівлі відтермінували. Проте у травні Кабмін дослухався до звернень з регіонів і дозволив фінансувати програми транскордонного співробітництва. Тож з другої половини травня наш проєкт почав рухатися. Звісно, у часі ми запізнилися. Нам дозволили продовжити роботи на два місяці. До кінця липня внутрішнє облаштування нового комплексу буде завершене. Мова йде про внутрішнє наповнення приміщень, в тому числі музею-майстерні лицарства середньовічних часів", - відзначив Олег Парфенюк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити