image
 |  9 23 Березня 2023 | 17:44

Водій спробував надурити луцьких муніципалів

Правопорушник надав фальшиві документи про сплату штрафу за незаконне паркування.

Про це повідомляють у департаменті муніципальної варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

До департаменту звернувся громадянин Леонід Ш. із питанням, надати роз’яснення про неправомірне відкриття виконавчого провадження щодо нього.

Зокрама у разі несплати штрафу протягом 30 днів з дня набрання законної сили Постановою про накладання адміністративного стягнення за правопорушення у сферах безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів, вона направляється на примусове стягнення до Державної виконавчої служби.

У разі несплати починається примусове стягнення:

• Покриття витрат держави;

• Оплата заборгованості у подвійному розмірі.

Пристави мають право залучити багато механізмів: накласти арешти на зарплату, банківські рахунки, автомобіль та навіть на нерухоме майно або його частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські енергетики замінюють старі лелечі гнізда на нові з металевим каркасом (ФОТО)

Правопорушник Леонід Ш. надав копію квитанції про сплату штрафу за Постановою в сумі 170 грн (із врахуванням пільгового періоду). Висловив свою чітку позицією про повернення Постанови з примусового виконання у зв’язку зі сплатою штрафу та про закриття виконавчого провадження.

Працівниками департаменту було проведено роботу, щодо підтвердження факту оплати. У виписках Управління Державної Казначейської Служби України (код платежу -21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції») до місцевого бюджету оплата по цій Постанові – відсутня. В архівній документації наявні копії фіскальних чеків, при оплаті повідомлень/постанов у приміщенні департаменту.

Дублікат квитанції став підтвердженням факту вчинення «шахрайських дій» Леоніда Ш., а саме: надання неповної форми квитанції про оплату.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити