image
 |  284 22 Вересня 2024 | 15:03

Водій, який збив жінку у Луцьку на переході, заплатить сотні тисяч компенсації

У Луцьку покарали винуватця ДТП, який збив жінку на пішохідному переході. Той відбувся умовним терміном, але заплатить кілька сотень тисяч гривень моральної шкоди.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, інформують Волинські новини, пише  ВолиньUA.

Інцидент стався ввечері 25 лютого 2024 року на вулиці Конякіна. Керуючи автомобілем BMW 530, Дмитро Д. не встежив обстановкою та збив жінку, яка переходила дорогу на нерегульованому пішохіднохідному переході.

Внаслідок ДТП потерпіла отримала відкриту черепно-мозкову травму з переломом потиличної кістки та кісток основи черепа, забій головного мозку.

Дії водія кваліфікували за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили потерпілій тяжкі тілесні ушкодження).

Обвинувачений свою вину в інкримінованому повністю визнав, щиро розкаявся, просив вибачення. Як зазначив, добровільно відшкодував витрати на лікування та частину моральної шкоди на загальну суму 262 тисячі гривень. Він вперше притягується до криміналу, працює у сфері ремонту транспортних засобів, тому часто пересувається автомобілем.

Потерпіла просила про призначення мінімального покарання для водія, не позбавляючи його водійського посвідчення.

Дмитра Д визнали винним і призначили йому 4 роки позбавленням волі. Але звільнили від покарання, встановивши два роки іспитового строку. Щодо відшкодувань, то чоловіку доведеться покрити потерпілій моральну шкоду ще на суму 238 тисяч гривень та 10 тисяч, витрачених на правову допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині затримали підприємця, який намагався ввезти російські книги в Україну

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити