image
 |  2 22 Березня 2022 | 13:06

Воєнний стан не є підставою закривати очі на корупцію, - депутат Волиньради

У той час, коли українці віддають останні гроші на армію, особи, для яких Україна - лише місце заробітку, втікають як щурі з корабля. Ми просимо у США та Європи ППО, літаки, зброю, а в цей час різні нувориші з України вивозять за кордон мільйони доларів. Виїжджають цілими родинами на шикарних авто, везуть матеріальні речі, величезні суми готівки. А наша влада вдає, що нічого не відбувається.

Таку думку на сторінці у facebook висловив голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Так виглядає, що операції з вивезення валюти та інших матеріальних цінностей українськими олігархами, політиками, чиновниками та корупціонерами різних мастей на Закарпатській митниці у пункті пропуску Вилок поставлені на конвеєр. І думаю, що не лише там. Брати Суркіси та дружина друга Авакова - це лише вершина айсбергу. Дехто встиг здійснити кілька успішних вояжів через українську митницю. Це сталося тому, що окремі українські митники і прикордонники сприяють вивезенню з України награбованого, отримуючи певний відсоток.

Чому не відкриті кримінальні справи проти цих покидьків? Де затримані митники і прикордонники, які пропускають валізи з валютою? Чому немає негайної реакції Генпрокуратури, ДБР, СБУ, вищих посадових осіб держави? Чи всі у темі і в долі? Невже воєнний стан є підставою закривати очі на корупцію? Потрібно негайно зупинити цю валютну міграцію, а вилучені кошти спрямувати на потреби нашої оборони. Толерувати корупцію - означає працювати на ворога.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити