image
 |  0 21 Січня 2021 | 14:12

Волинь – на третьому місці в Україні за рейтингом юних науковців

Волинь продовжує утримувати лідерські позиції у загальному рейтингу областей за підсумками всеукраїнських турнірів юних науковців. У минулому році юні волинські науковці поступились у рейтингу лише представникам Києва та Дніпропетровщини.

Про це стало відомо під час другого етапу передбюджетних слухань у Волинській обласній раді 21 січня, - інформує власкор ВолиньUA.

З слів директора комунальної установи «Волинська обласна Мала академія наук» Тетяни Михалюк, такі конкурси, як турніри юних науковців (а їх 12), та конкурс-захист науково-дослідницьких робіт разом із предметними олімпіадами визначають рейтинг області на всеукраїнському рівні. Протягом двадцяти років своєї діяльності Волинське відділення МАН входить у п’ятірку кращих відділень МАН України.

У 2018-2019 роках Волинська область вийшла на друге місце у загальному рейтингу областей за підсумками Всеукраїнських турнірів (рейтинг МОН). А у2020 році, за підсумками конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Волинь визнали третьою у рейтингу областей. Волиняни поступилися лише Києву та Дніпропетровську. За результатами цьогорічного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт дев`ять волинян стали стипендіатами Президента України.

Відзначаючи успішність волинського позашкілля загалом, депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик відзначив також ефективність організації роботи колективу Волинського обласного еколого-натуралістичного центру, який очолює Валентина Остапчук. ВОЕНЦ показує, що є дійсно загальнообласним центром, адже своєю роботою охоплює 33 ОТГ області, а відсоток охоплених сільських дітей сягає 72% (а це – 1189 дітей зі 1652, які охоплює ВОЕНЦ).

«Розумію відмінності та специфіку таких установ і закладів позашкілля. Та все ж висловлю побажання, аби і в МАН більше звертали уваги на сільських обдарованих дітей. У сільській глибинці чимало талановитих дітей-самородків. На сьогодні 43,6% наукових товариств МАН здійснюється в Луцьку. Водночас на базі шкіл інших ОТГ діє лише 19 секцій. Сподіваюся, протягом найближчого року ми помітимо тенденцію до зростання цифри охоплення сільських дітей», – висловив своє бачення розвитку позашкілля Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядав Луцький замок у 30-ті роки минулого століття? (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити