image
 |  0 14 Січня 2020 | 11:32

Волинь нарощує негативне сальдо зовнішньої торгівлі

Експорт товарів у січні–жовтні 2019 року у Волинській області порівняно з січнем–жовтнем 2018 року зменшився на 5,3% і становив 582,3 млн дол США, імпорт зріс на 9,8% і складав 1284,5 млн дол.

Про це повідомляють в Управлінні статистики Волинської області.

Загалом від’ємне сальдо у торгівлі області дорівнювало 702,2 млн дол.

У загальному обсязі експорту товарів переважали машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, пластмаси, полімерні матеріали, деревина і вироби з деревини, меблі, текстильні матеріали та вироби, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження.

Читайте також: В підлозі, дверях та багажнику: на Волині у чоловіка відібрали «Chrysler» (ФОТО)

Основу товарної структури імпорту складали палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки, засоби наземного транспорту, крім залізничного, машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, недорогоцінні метали та вироби з них, живі тварини; продукти тваринного походження.

Основними партнерами в експортно-імпортних операціях були країни Європейського Союзу (ЄС), на які припадало 79,2% загального обсягу експорту та 56,8% імпорту товарів.

Серед країн ЄС значними були обсяги торгівельних операцій з Польщею, Німеччиною, Нідерландами, Угорщиною та Литвою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити