image
 |  14 27 Березня 2020 | 17:04

Волинь розділять на чотири райони

На Волині планують створити чотири нових округи, до яких увійдуть Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час відеоконференції щодо формування адмінтерустрою субрегіонального рівня Вінницької, Волинської, Донецької, Житомирської, Херсонської, Хмельницької областей.

«В процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», – сказав В’ячеслав Негода.

По Волинській області ОДА пропонує створити чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Окремі експерти теж підтримують створення чотирьох районів із частковим корегуванням конфігурації в частині віднесення громад Горохівського району до складу Луцького району. За їхніми словами, це консолідована позиція депутатів-мажоритарників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горохівському районі створять велику Мар'янівську ОТГ

Цю позицію під час онлайн-конференції підтримали також більшість асоціацій органів місцевого самоврядування та Волинська обласна рада. Експертна пропозиція поділу області на три райони була названа більш прагматичною, але малоймовірною.

До слова, це перше онлайн-обговорення з запланованих на найближчі тижні. Такі онлайн-конференції Мінрегіон планує провести з усіма регіонами. До них залучатимуться народні депутати, експерти, представники обласних державних адміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування. За результатами цих обговорень обласні державні адміністрації доопрацюють свої пропозиції перед тим як подавати їх на розгляд Уряду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити