image
 |  5 19 Листопада 2017 | 07:41

Волинь зібрала рекордну кількість ріпаку

Цьогоріч на Волині намолотила рекордні понад 100 тисяч тонн ріпаку.

Про це під час урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства сьогодні, 18 листопада, розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, - передає Волинська правда.

За словами Юрія Горбенка, агропромисловий комплекс Волині робить значний внесок у справу гарантування продовольчої безпеки України. У 2017 році обсяги виробництва сільськогосподарської продукції на Волині у всіх категоріях господарств зросли на 3,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Сільськогосподарської продукції вже виготовили в області на понад 6 мільярдів гривень.

Горбенко додав, що четвертий рік поспіль або вп’яте за історію області валове виробництво зернових культур перевищило мільйон тонн. Це, до того ж, показник без врахування пізніх зернових, зокрема – кукурудзи. Найвагоміший внесок зробили хлібороби Горохівського району – 172 тисячі тонн, Луцького – 155 тисяч тонн, Володимир-Волинського – 126 тисяч тонн. А група підприємств торгової марки «Вілія» і підприємство «П’ятидні» разом зібрали понад 110 тисяч тонн, або 10% від валового продукту всієї області.

Важливо й те, що Волинь має один з найвищих показників врожайності ріпаку в Україні.

Так, вперше в області цьогоріч намолотили понад 100 тисяч тонн ріпаку. Стабільно високі врожаї ріпаку (понад 3 тонни з гектара) отримали в групі підприємств «Вілія-Трейд», господарстві «П’ятидні» (Володимир-Волинський район), «Рать» (Луцький район), сільськогосподарському ТОВ імені Лесі Українки (Ковельський район), «Перлина Турії» (Турійський район).

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити