image
 |  2 10 Квітня 2019 | 15:32

«Волиньгаз» нарікає на велику збитковість

Діяльність ПАТ "Волиньгаз" є збитковою через низькі тарифи.

Про це йшла мова під час засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської облради.

Депутати заслухали питання про діяльність ПАТ "Волиньгаз". Відповідну інформацію надав голова правління Мирослав Коротя. Він розповів, що на Волині зареєстровано 246 тисяч споживачів природного газу серед населення та дві тисячі юридичних осіб, які є споживачами природного газу.

У 2018 році було затверджено інвестиційну програму обсягом в майже становила 25 млн грн і майже стільки ж в у 2019 році.

"Цих коштів не достатньо. Адже для стабільного функціонування газового господарства в області потрібно 110 млн грн. Тариф для ПАТ "Волиньгаз" востаннє переглядали у 2017 році. Діяльність підприємства наразі є збитковою. За 2018 рік збитки становили 166 млн грн, у 2019 році очікують збитків на 260 млн грн", - заявив директор підприємства.

Також Мирослав Коротя поскаржився, що НКРЕКП ухиляється від обов’язків з регулювання галузі та веде неправильну політику. Він розповів, в структурі ціни газу для населення 90% отримує НАК "Нафтогаз", 1,9% - "Волиньгаззбут", 0,2% - "Укртрансгаз" і 8,9% за розподіл дістається "Волиньгазу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи піднімуть вартість проїзду у луцьких маршрутках

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити