image
 |  5 25 Грудня 2020 | 13:18

Волиньгаз оштрафували, бо вимагав більше нарахованого лічильником

16 груп, до яких входять облгази та облгаззбути, оштрафували на 278 млн грн за зловживання монопольним становищем. Серед них - і Волиньгаз.

Відповідне рішення прийняв Антимонопольний комітет.

Він встановив, що групи з грудня 2015 року по серпень 2019-го займали монопольне становище на ринках розподілу та постачання природного газу побутовим споживачам.

Серед них: Київоблгаз, Вінницягаз, Волиньгаз, Львівгаз, Запоріжгаз, Харківгаз, Хмельницькгаз, Рівнегаз, Сумигаз, Чернівцігаз, Чернігівгаз, Закарпатгаз, Дніпропетровськгаз, Житомиргаз, Миколаївгаз, Івано-Франківськгаз.

"Компанії з жовтня 2018-го по серпень 2019 року донараховували об'єми використаного споживачами природного газу понад обсяги, визначені лічильниками. Тобто зловживали своїм монопольним становищем. Так дії компаній призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за існування значної конкуренції на ринку", - йдеться у повідомленні.

Антимонопольний комітет наклав штрафи:

Вінницягаз - 21 млн грн;

Волиньгаз - 13 млн грн;

Дніпропетровськгаз - 34 млн грн;

Житомиргаз - 11 млн грн;

Закарпатгаз - 18 млн грн;

Запоріжгаз - 14 млн грн;

Івано-Франківськгаз - 10 млн грн;

Київоблгаз - 49 млн грн;

Львівгаз - 13 млн грн;

Миколаївгаз - 14 млн грн;

Рівнегаз - 5 млн грн;

Сумигаз - 10 млн грн;

Харківгаз - 33 млн грн;

Хмельницькгаз - 12 млн грн;

Чернівцігаз - 7 млн грн;

Чернігівгаз - 13 млн грн.

Антимонопольний комітет зобов'язав відповідачів припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Також перерахувати побутовим споживачам тарифи за показниками фактичного об'єму споживання природного газу, починаючи з жовтня 2018 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити