image
 |  5 31 Липня 2021 | 21:13

На Волині, Закаpпатті та Львівщині у неділю – руйнівні шквали: рівень загрози максимальний

Попередження про небезпечну ситуацію на 1 серпня з'явилося для частин Східної Європи, зокрема Львівської, Закарпатської та Волинської областей України. Очікуються руйнівні шквали, град і потужні зливи.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Відповідне повідомлення з'явилося в Facebook ESTOFEX (Європейський експеримент із прогнозування штормів), команда якого спеціалізується на штормових хвилях конвективних явищ. Опубліковано також мапу.

«У регіоні 3 рівня (далека В Австрія, частини Словаччини та Угорщини, а також дрібні частини СЕ Польща та В Україна) суперклітини та лінійні сегменти банінгу можуть принести екстремальні сильні та пошкоджені пориви вітру, а також (дуже) великий град!» – йдеться в повідомленні.

Як зазначив у Facebook добровільний спостерігач в European Severe Storms Laboratory (Європейської лабораторії сильних штормів) Ігор Кибальчич, ці регіони вперше цього року отримали максимальний рівень загрози.

Нагадаємо, до кінця суботи, 31 липня, в Україні спрогнозували різке шквалисте посилення вітру до 20 м/с і град, у багатьох регіонах оголосили штормове попередження. Негода протримається до кінця доби неділі, 1 серпня. З попередженням також щодо надзвичайної пожежної небезпеки звернулися до громадян і в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Народна синоптикиня Наталія Діденко також попередила, що 1 серпня, частину України зачепить циклон з атмосферними фронтами під назвою Guido. Зараз під його впливом перебувають Польща, Словаччина і частково Угорщина. Погода в Україні буде дощовою і з грозами в західних і місцями північних областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жнива на Волині сповільнили дощі. Скільки врожаю вже зібрали? (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити