image
 |  7 30 Квітня 2021 | 22:24

«Волиньобленерго» стало основним замовником робіт у підприємства, що належить мамі депутата Волиньради

Мале підприємство «Шлях», що належить Світлані Мирці, мамі депутата Волинської обласної ради від «Європейської Солідраності» Івана Мирки, відремонтує асфальтобетонні покриття виробничих майданчиків «Волиньобленерго» до кінця 2021-го року за 14 мільйонів 372 тисячі гривень.

Інформація про це міститься в системі публічних закупівель «Prozorro», - пише Сила правди.

Договір про виконання робіт МП «Шлях» та «Волиньобленерго» підписали 8 квітня. Згідно з ним, фірма відновлюватиме асфальтобетонні покриття виробничих майданчиків на території Волині. Це певні території на виробничих комплексах, до мощення яких існують особливі вимоги та стандарти.

Загалом, оголошуючи тендер, «Волиньобленерго» було готове заплатити 18 мільйонів гривень. Київська фірма «Данко» була готова виконувати роботи за 17 270 000 гривень. Тернопільська компанія «Шляховик-Т» оцінила свої послуги у 17 179 900 гривень. Волинський «Західавтодор» зголосився працювати за 17 100 000 гривень. Проте найдешевшу цінову пропозицію зробило Мале підприємство «Шлях» — 14 372 000 гривень. Його і визнали переможцем.

Фірмі вже понад 30 років, зареєстрована вона у Луцьку. Керівницею та співзасновницею фірми є Світлана Мирка — матір депутата Волиньради від «Європейської Солідарності» Івана Мирки. Права на інші 50% фірми належать Тарасу Мирці — брату депутата. Сам же політик обіймає посаду заступника директора приватного підприємства «Шлях».

Квітневий договір із «Волиньобленерго» – найбільший отриманий МП «Шлях» на Prozorro за останні п’ять років. Загалом, за даними ClarityProject, «Волиньобленерго» стало основним замовником робіт в «Шляху» з 2017 року. За цей час вони уклали 12 договорів на майже 45 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуки на Волині: неподалік Луцька спіймали «бурштинового магната» (ФОТО)

«Сила правди» також розповідала, що кількома днями раніше, 5-го квітня, «Волиньобленерго» уклала з цією ж фірмою угоду про відновлення асфальтобетонних покриттів після ремонтів кабельних ліній на території області на 3,5 мільйона гривень.

Цікаво, що в обох тендерах після оголошення переможця компанія «Шляховик-Т» намагалася оскаржити результат. Мовляв, пропозиція переможця не відповідає тендерній документації замовника. Зокрема, посилались на те, що МП «Шлях» не надало інвентаризаційного опису своєї матеріально-технічної бази і ще кількох довідок. Та обидва рази замовник відповів, що перераховані невідповідності є формальними і до моменту підписання угоди підприємство їх вже виправило.

Нагадаємо, у 2019-му «Сила правди» писала, що після звільнення з посади директора департаменту інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації в Івана Мирки з’явилася нова іномарка – «Mazda CX-5» 2018 року випуску, яка офіційно була зареєстрована на його матір. Того ж року Мирка взяв участь у виборах до Верховної Ради в одномандатному виборому окрузі №20, але посів лише шосте місце. Кампанія тоді офіційно коштувала йому близько 90 тисяч гривень. На місцевих виборах 2020-го Мирка балотувався у Волинську обласну раду в списку «Європейської Солідарності». На виборах відкривав власний виборчий фонд, з якого витратив на кампанію 25 тисяч гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити