image
 |  29 12 Серпня 2021 | 17:02

«Волиньобленерго» зробило нестерпними умови життя сімей, які проживають у відомчому житлі

Компанія "Волиньобленерго" намагається вижити сім'ї колишніх і нинішніх працівників власної компанії, які проживають у відомчому будинку за адресою Львівська, 150.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Кілька сімей лучан мешкають у відомчому будинку, який розташований на території "Волиньобленерго". Двоповерхова будівля була збудована за часів СРСР. Там поселилися працівники компанії. Люди за свій рахунок провели газ та електрику, інженерні комунікації. Але приватизувати свої помешкання так і не змогли. Тепер лучани бідкаються, що їх хочуть вижити з будівлі, створюючи нестерпні умови для життя.

Керівництво "Волиньобленерго" в особі директора з загальних питань Андрія Васюхника раптово приступило до активних ремонтних робіт у будинку. Принаймі ця особа слідкувала за роботою будівельників, які демонтовували дах. Зу слів мешканців будинку, працівники без будь-яких дозволів та без дотримання техніки безпеки почали розбирати дах будинку. З сьогоднішнього до їх будинку відключили газ.

А також спеціально заварили металеву хвіртку, через яку жителі будинку потрапляли додому. Тепер вони змушені обходити навколо через прохідну, щоб потрапити до свого житла.

 

Варто зазначити, що територія, де розміщені адміністративні та господарські будівлі "Волиньобленерго", перебуває в занедбаному стані і захаращена різними матеріалами та деревиною. Активні зварювальні роботи відбуваються безпосередньо біля житла, де мешкають сім'ї. Таке враження, що в обленерго вирішили зайнятися будівельним бізнесом.

Присутній на місці директор з загальних питань Андрій Васюхник висловив своє обурення візитом журналістів, сказавши, що це приватна територія. Однак, земля комунальної власності і перебуває в оренді приватного підприємства. Також він не зміг сказати, що буде з жителями і чому їм створюють нестерпні умови для життя.

У свою чергу мешканці будинку заявили, їм створюють усі умови, щоб виселити. Люди обурюються, що їх ніхто не попереджав і не дав час розглянути альтернативи. Дивує й зневажливе ставлення з боку топ-менеджементу "Волиньобленерго" до сімей, які безпосередньо причетні до його розвитку.

Гендиректор підприємства Артем Мартинюк.

Між тим, за даними геокадастру, земля під будинком площею 12 соток належить до комунальної власності Луцької міськради.

  

 

Охоронець фірми "Арсенал" відверто хамив журналістам та поводив себе зухвало. Однак, побачивши камери сховався у своїй будці, як нажаханий пес.

             

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити