image
 |  4 7 Листопада 2017 | 17:00

Волинська митниця розпочала підготовку до будівництва нового пункту пропуску «Доманове»

Волинська митниця ДФС за її ініціативою профінансує роботи з розробки детального плану території для будівництва постійного пункту пропуску «Доманове» на кордоні з Республікою Білорусь.

Про це 7 листопада 2017 року повідомили у Волинській митниці ДФС.

5a016e443c527Про це йдеться у розпорядженні Ратнівської райдержадміністрації №283 від 25 жовтня 2017 року «Про надання дозволу на розробку детального плану території для будівництва ПП Доманове на території Млинівської сільської ради». Також у розпорядженні визначено Ратнівську райдержадміністрацію замовником робіт, зобов’язано сектор містобудування та архітектури РДА забезпечити розгляд проекту плану архітектурно-містобудівною радою Волинської облдержадміністрації та провести громадські слухання щодо нього.

Коментуючи документ, начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький зазначив, що Волинь чекала на нього щонайменше 25 років. З грудня 1992 року, коли відповідно до міжурядової Угоди України та Білорусі про пункти пропуску було вирішено відкрити пункт пропуску Доманове – Мокрани, передбачалася взаємна адаптація прикордонної інфраструктури. Нині з українського боку зона митного контролю розташована на значній віддалі від лінії державного кордону, облаштована за тимчасовою схемою і потребує значних капіталовкладень для належної організації роботи.

Перший крок назустріч новому зроблено! - стверджує Віктор Кривіцький. - Розуміючи складність і тривалість землевпорядних, містобудівних, безпекових, екологічних та інших технічних регламентів, в наступні бюджетні періоди в кошторисних призначеннях митниці теж будемо захищати видатки на розбудову українсько-білоруської ділянки кордону.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити