image
 |  9 18 Листопада 2022 | 20:43

Волинська митниця конфіскувала товарів на 60 мільйонів гривень (ВІДЕО)

За десять місяців поточного року Волинська митниця викрила з боку горе-імпортерів 76 зловживань.

У цьогорічній структурі митних правопорушень на Волині приховування від митного контролю через подачу неправдивих відомостей про найменування товару, його вагу або кількість, країну походження, відправника та/або одержувача, кількість або маркування вантажних місць, необхідних для визначення коду товару та митної вартості вантажу, нині становить 10 відсотків від загальної кількості ініційованих митницею справ.

На часі українське законодавство передбачає адміністративну, а не кримінальну відповідальність за такі дії. Однак санкції статті 483 Митного кодексу справді суворі: за рішенням суду порушник втрачає право на придбане за кордоном майно (конфіскація) та ще й отримує зобов'язання сплатити штраф у повному обсязі вартості предмету правопорушення. Таких предметів, здебільшого товарів промислової групи, у цих 76-ти справах було вилучено на понад 380 млн грн. Судовий розгляд частини з них уже завершено. За судовими рішеннями, що набули законної сили і не підлягають оскарженню, конфісковано товарів на майже 60 млн грн, на порушників накладено штрафів на 52 млн грн.

Левову частину з конфіскованих в дохід держави товарно-матеріальних цінностей передано на потреби ЗСУ (за рішеннями командування про потребу військових у таких товарах).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях демонтували пам'ятник пушкіну (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити