image
 |  11 5 Січня 2022 | 11:47

Волинська митниця не може продати тисячі троянд та тюльпанів (ФОТО)

Тисячі зрізаних стебел троянд та тюльпанів, орхідеї, аспарагуси, ялинові гілки, придатні для складання букетів, перебувають на складах Волинської митниці. Конфіскований ще перед новорічними святами вантаж швидко псується, проте його не можуть продати, бо охочих купити не знайшлося.

Про це інформують Волинські новини.

Наприкінці грудня Волинська митниця повідомила, що завдяки співпраці між фахівцями з внутрішньої безпеки та управлінням боротьби з контрабандою Волинської митниці, у Ягодині викрили недоброчесного українського підприємця, який подав недостовірні дані про товар.

З Естонії везли вантаж, який згідно з декларацією складався з 6 тонн свіжих квітів та листя, придатних для складання букетів та живих зелених декоративних рослин в асортименті. В документах було вказано, що на територію України ввозять гвоздики, руксус, лаванду, звіробій, гортензії чи барбарис. Та виявилось, що підприємство намагалося ввезти набагато дорожчі рослини: тюльпани, троянди, ялинові гілки, орхідеї, хризантеми, гіпсофіли, аспарагус.

Тож більше як 75 тисяч зрізаних квіток, 330 кг ялинових гілок та інші незадекларовані товари на суму понад 350 тисяч гривень були поміщені у спеціальний температурний режим складу митниці. А згодом було прийняте рішення про їх конфіскацію і продаж з редукціону (аукціон, у якому кроки здійснюються на зниженням ціни). Початкова вартість лоту була 1,46 мільйона гривень, проте торги не відбулися.

Черговий продаж був призначений на 4 січня. Цього дня мало відбутися три аукціони, оскільки великий лот вирішили поділити.

На одному з аукціонів продавалися 64 980 штук зрізаних троянд, стартова ціна яких була 1,27 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині правоохоронця викрили на хабарі

На другому аукціоні продавали 6 275 тюльпанів, 1 525 троянд та 20 орхідей. Стартова ціна була 135,8 тисячі гривень.

Третім лотом на торги виставили 350 кг ялинових гілок, 564 стебел краспедії, 180 гілок аспарагуса, 1 350 стебел гіпсофіли та 450 стебел вівса безплідного. Стартова ціна – майже 55 тисяч гривень.

Жоден з трьох аукціонів так і не відбувся, оскільки на торгах не було ні одного учасника.

Зауважимо: цей конфіскований вантаж – швидкопсувний. Наразі він зберігається у холодильній камері при температурі від +1 до +5 градусів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити