image
 |  5 7 Квітня 2023 | 18:13

Волинська митниця заробила сотні мільйонів на зовнішній торгівлі

Обсяги оформлень вантажів збільшились як у ціновому, так і в ваговому вираженні. Експортні операції суб'єктів ЗЕД у зоні діяльності митниці зросли на 31 відсоток і оцінюються у 349 млн.дол.США. Імпорту ввезли більше на 117 відсотків, із обсягом у І кварталі на 927 млн.дол.США.
Про це інформує Волинська митниця за підсумками І кварталу цього року,- пише ВолиньUA.
Загалом за січень-березень 2023 року відносно такого ж періоду минулого року зовнішньоторговельний обсяг зріс у ціновому вираженні на 80 відсотків. У ваговому вираженні за три перших місяці року на Волині оформили 1,145 мільйонів тонн вантажів в обох напрямках переміщення. Експорт збільшився на 415 тисяч тонн, імпорт – на 195 тисяч тонн. Основне навантаження пропуску взяв на себе митний пост "Ягодин", який небезпідставно у міжнародній торгівлі художньо називають західними воротами України.
Збільшення обсягів оподаткованого імпорту позитивно впливає на доходи державного бюджету України. Адміністровані митницею платежі у січні-березні 2023 року зросли майже у 2,5 рази порівняно з таким же періодом 2022 року (7,4 млрд грн проти 3,0 млрд грн).
З іншого боку, тренд стрімкого росту обсягів зовнішньоторговельних операцій на західному кордоні, зумовлений воєнним станом, призводить до утворення бар'єрів у міжнародній торгівлі у вигляді хронічних черг очікування на в'їзд у пункти пропуску. Які заходи вживаються, аби усунути цей бар'єр? - деталі згодом.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити