image
 |  2 6 Серпня 2020 | 11:15

Волинська область не відповідає критеріям для послаблення карантину

Станом на 6 серпня Київ і 10 областей України не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів, серед цих регіонів - і Волинь.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це свідчать дані, опубліковані на сайті МОЗ.

Перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям. Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збирається позачергово та ухвалює рішення про посилення протиепідемічних заходів з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні. Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у регіоні зі значним поширенням COVID-19 кожних три дні аналізує епідемічну ситуацію в регіоні, розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водії вантажівок звинувачують митників у хабарництві

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути відмінено не раніше ніж через сім днів з дня його ухвалення з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

За даними Міністерства охорони здоров'я, на сьогодні до послаблення карантину не готові: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити