image
 |  4 27 Травня 2021 | 14:03

Волинська облрада хоче кримінальної відповідальності за колабораціонізм

Волинська обласна рада ухвалила звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо підтримки Проєкту Закону №2549 від 06.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм».

Автором проєкту рішення є фракція ВО "Свобода".

У документі зазначається, що крім зовнішнього ворога, маємо внутрішнього – прихвостні Москви продовжують не визнавати Росію агресором, ведуть із ворогом переговори та публічно схвалюють дії окупанта, вступаючи з ним у колаборацію. У той час тільки за лютий 2021 року на фронті загинуло 18 українських воїнів, загалом із початку року загиблих уже – більше трьох десятків, а вогонь російських окупаційних військ по українських позиціях не припиняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ та «Партії Шарія»

Депутати облради пропонують парламенту доповнити Кримінальний кодекс України статтею 1111 про колабораціонізм, встановити кримінальну відповідальність для колаборантів за:

– публічні заклики до державної зради;

– невизнання Росії агресором;

– свідому співпрацю з окупантом;

– виготовлення і розповсюдження матеріалів із закликами до колабораціонізму.

"Захист державних кордонів, збереження цілісності української держави та всебічний її розвиток – одні з ключових ідеологічних принципів. У зв’язку з цим ми, депутати Волинської обласної ради, закликаємо зареєстрований Проект Закону №2549 від 06.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм)» винести на розгляд у сесійну залу Верховної Ради в найкоротший термін, розглянути та ухвалити його".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити