image
 |  0 26 Вересня 2018 | 11:20

Волинська облрада підтримала резолюцію «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі»

Волинська облрада підтримала резолюцію круглого столу "Волинь-43" – складова антиукраїнської пропаганди Польщі".
Про це інформує власкор "ВолиньUA".
За відповідне рішення проголосували 38 депутатів облради.
В ухваленій резолюції містяться вимоги до української влади проявити активність у питаннях національної пам’яті та не підігравати польським шовіністам.
"Закликаємо також українську владу донести позицію науковців, експертів, громадських активістів і всього українського суспільства із зазначених питань до міжнародних інституцій, аби світ сприймав польсько-українські події через призму українського бачення та історичної справедливості. Українська позиція потребує донесення до різноманітних міжнародних структур і лідерів держав – у зв’язку з тим, що Польща перетворюється на реального деструктора Європи, найбільшого провокатора дестабілізації європейської гармонії та стабільності післявоєнної доби.

Ми, учасники «круглого столу» «Волинь-43» – складова антиукраїнської пропаганди Польщі», вимагаємо від української влади дієвіше відстоювати наші національні інтереси в питаннях історичної правди і пам’яті. Нерішуча позиція влади несе пряму загрозу територіальній цілісності та національному суверенітету України.
Настав час Парламенту України на законодавчому рівні засудити політику колонізації, пацифікації та асиміляції українців та визнати факт багатолітньої окупації Польщею значної території України. Пропонуємо також законодавчо закріпити кримінальну відповідальність за публічне заперечення злочинів польських окупантів на території України. Лише тверда, принципова позиція української влади гарантує захист українських інтересів і припинення подальшої ескалації українофобських настроїв у Польщі".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада не підтримала призначення Касарди директором «Проліску»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити