image
 |  4 9 Грудня 2021 | 15:36

Волинська облрада підтримала звернення про будівництво об’їзної кільцевої дороги навколо Луцька

Волинська облрада підтримала звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України – волинян про будівництво об’їзної кільцевої дороги навколо Луцька і внесення її до Програми Президента України «Велике будівництво».

Проєкт рішення був внесений на розгляд депутатом від фракції ВО "Свобода" Сергієм Кудрявцевим.

Як зазначено у зверненні, в Україні діє Програма Президента України «Велике будівництво», яка передбачає капітальний ремонт або спорудження доріг та інфраструктурних об’єктів у всій країні. Ця Програма розрахована на п’ять років і фінансується з Державного фонду регіонального розвитку та державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор».

"У Волинській області будівництво кільцевої дороги назріло давно. Луцьк вже не справляється з такою кількістю транспортних засобів. Наші найближчі сусіди, львів’яни та рівненчани, уже практично завершили подібні проєкти. Об’їзна дорога є важливою магістраллю у системі дорожньої мережі України. Історично склалося, що система транспортних сполучень Волинської області є продовженням транспортних мереж сусідніх країн - Польщі, Білорусі.

Варто зауважити, що будівництво на Волині кільцевої магістралі навколо міста Луцька, через який проходить декілька міжнародних транспортних коридорів, це – і зниження екологічного навантаження на Луцьк, і розбудова обласного центру як логістичного хабу, і серйозні капіталовкладення в інфраструктуру міста, району та області. Адже Волинь, поряд із Львівщиною та Закарпаттям, є воротами для в’їзду в Україну зі сторони Європейського співтовариства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2022 рік на Волині проголошений Роком УПА

Місто Луцьк - чи не єдиний обласний центр в Україні, який не має повноцінної об’їзної дороги. Наразі розроблений попередній ескізний проєкт запланованого об’їзного шляху загальною протяжністю близько 20 км із необхідністю будівництва 4-ох шляхопроводів. Консолідована позиція, яку в цій ситуації займуть керівники місцевої представницької та виконавчої влади, дасть змогу в найближчі роки зробити цей надважливий інфраструктурний проєкт. Водночас, подальше зволікання старту цього масштабного інфраструктурного проєкту щороку робить його реалізацію дорожчою та проблемнішою. Відтак, необхідність будівництва об’їзної дороги навколо обласного центру Волині очевидна".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити