image
 |  2365 23 Травня 2024 | 12:51

Волинська облрада підтримала звернення щодо переслідування полковника Романа Червінського

Депутати Волинської обласної ради підтримали звернення до Верховної Ради України, Вищої ради правосуддя щодо переслідувань полковника Романа Червінського.

Про це пише ВолиньUA.

"Арешт військовослужбовця Романа Червінського, який більшу частину свого життя пропрацював у спецслужбах, правоохоронних і розвідувальних органах, успішно координував гучні операції та не раз довів свою відданість справі національної безпеки, викликав значний суспільний резонанс.

Беручи до уваги ряд фактів, ми, депутати Волинської обласної ради, небезпідставно також вважаємо справу розвідника Червінського як таку, що має ознаки перслідування. Судовий процес усіляко затягувався, а після закінчення терміну запобіжного заходу в порушення процесуального кодексу за відсутності адвокатів Романа Червінського суд автоматично залишив його під вартою".

Волинська обласна рада у зв'язку з цим:

- наполягає на здійсненні парламентського контролю за дотриманням прав полковника Романа Червінського;

- закликає Верховну Раду України створити тимчасову слідчу комісію для розслідування ймовірних зловживань слідчих і суддів у цій справі;

- Вищу раду правосуддя – дати оцінку правомірності дій суддів, які брали участь у процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Романа Червінського схожа на замовне судилище, - депутат Волинської облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити