image
 |  2 19 Грудня 2017 | 11:15

Волинська облрада прийняла програму «Волинькард»

Волинська облрада прийняла Регіональну програму запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» на 2018-2020 роки.
Про це повідомляє власкор видання ВолиньUA.
Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері охорони здоров'я щодо задоволення потреб населення у профілактиці та лікуванні серцево-судинних захворювань. Загальний обсяг фінансування програми передбачений у сумі 6 млн гривень.
Як зауважив депутат Волинської облради Сергій Сівак (ВО «Свобода»), в структурі смертності серцево-судинні захворювання посідають перше місце. У 2011-2013 роках у Волинській області понад 67% всіх смертей були зумовлені саме серцево-судинними захворюваннями, з 2014 року ситуація стала дещо поліпшуватися. Смертність від хвороб серця та судин в Україні та на Волині у 3 рази перевищує смертність від раку, туберкульозу, інфекційних захворювань та СНІДу, разом узятих.
«Щороку в області реєструється більше 900 випадків гострого інфаркту міокарда та більше 2000 випадків гострих коронарних нападів. Щороку від серцево-судинних захворювань помирає біля 10 тисяч, у т. ч. від ішемічної хвороби серця майже 7 тисяч жителів області. Первинний вихід на інвалідність від серцево-судинних захворювань щорічно становить близько 900 осіб. Запровадження з 2011 року у Волинській області Регіональної програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» дало змогу розпочати активний процес боротьби з серцево-судинними захворюваннями», - додав Сергій Сівак.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити