image
 |  14 27 Травня 2021 | 16:19

Волинська облрада – проти відновлення імпорту газу та електрики з Росії

Депутати Волинської обласної ради звернулися до Президента України Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо неприпустимості відновлення імпорту газу та електроенергії з Російської Федерацїї.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Автором проєкту рішення є фракція ВО "Свобода" в обласній раді.

"Відновлення імпорту електроенергії з Росії на початку 2021 року – це чергова спроба Російської Федерації застосувати до України методи гібридної війни та збільшити залежність нашої країни від російських енергоресурсів під виглядом диверсифікації поставок електроенергії та збільшення рівня конкуренції на внутрішньому ринку.

Така ж ситуація з використанням газу. У нас є потенціал повністю забезпечити населення газом власного виробництва, адже Україна входить до трійки держав Європи з найбільшими запасами газу, проте, видобуває лише 2% від розвіданих запасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада підтримала звернення щодо заборони ОПЗЖ та «Партії Шарія»

Немає сумнівів, що провокація з немотивованим підвищенням ціни на газ мала за мету обґрунтувати повернення в газову кабалу до Кремля, а відтак – пряме фінансування бюджету країни-агресора.

Тому, керуючись логікою безумовного захисту національних інтересів України в енергетичній сфері, звертаємося до Президента України, Голови Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, утриматися від прийняття будь-яких рішень, спрямованих на відновлення імпортування газу та електроенергії з Російської Федерації".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити