image
 |  22 11 Квітня 2023 | 12:54

Волинська облрада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Волині

Волинська обласна рада ухвалила проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Волинської області та звернулася до президента для невідкладного розляду у Верховній Раді закону, який забороняє діяльність цієї релігійної установи по всій Україні.

Про це інформує ВолиньUA.

За проголосували усі 54 депутати обласної ради.

Проєкт рішення передбачає:

"1.Звернутися до Президента України визначити відповідно до статті 93 Конституції України законопроєкт «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» невідкладним – для його позачергового розгляду Верховною Радою України.

2. Заборонити діяльність Української православної церкви московського патріархату (офіційно зареєстрованої як Київська митрополія Української православної церкви) на території Волинської області.

3. Рекомендувати Волинській обласній військовій адміністрації (Ю. Погуляйко) розірвати договір оренди (користування) на комплекс споруд з релігійною організацією «Святогорський успенський зимненський ставропігіальний жіночий монастир Волинської області» та відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ МП - це велика машина ідеологічного і московського агентурного впливу, - заступник голови Волиньради

4. Рекомендувати органам місцевого самоврядування Волинської області:

1) сприяти зміні підлеглості релігійних громад Української православної церкви московського патріархату в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад;

2) здійснити заходи з проведення інвентаризації земельних ділянок, що перебувають в користуванні Української православної церкви московського патріархату, з подальшим припиненням права користування на такі земельні ділянки шляхом прийняття відповідних рішень".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити