image
 |  18 9 Грудня 2021 | 14:54

Волинська облрада вимагає відновити звання Героїв України для Степана Бандери та Романа Шухевича

Волинська облрада підтримала звернення, ініційоване фракцією ВО "Свобода", до Президента України та Верховної Ради України про відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Таке рішення було ухвалене під час сесійного засідання.

Подаємо текст звернення обласної ради.

"Діяльність Степана Бандери та Романа Шухевича символізує цілу епоху боротьби України за власну незалежну соборну державу, а їх імена сталисимволом українського національно-визвольного руху. Вони жили і боролися в той час, коли сама боротьба виглядала безнадійною, а мета – недосяжною. Вони однаковою мірою протистояли як сталінському, так і гітлерівському режимам. І, зрештою, саме вони перемогли.Україна стала незалежною. А тоталітарні системизникли.

Бандеру і Шухевича боялись живими, з ними борються навіть після їх смерті. Проти них та їх побратимів працювала вся потуга пропагандистської машини СРСР. Проти них і зараз працює пропаганда Росії. За незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу Президент України Віктор Ющенко присвоїв у 2007 році звання Героя України Роману Шухевичу, а у 2010 – Степану Бандері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2022 рік на Волині проголошений Роком УПА

Проте, з приходом до влади Януковича, потураючи його антиукраїнському та злочинному режиму, суди скасували згадані вище Укази Президента України. Численні касаційні скарги на дані судові рішення залишені без задоволення. Тими рішеннями судів п`ята колона, на догоду Кремлю, не просто формально позбавила звань Герой України Романа Шухевича та Степана Бандеру, але й принизила українців в Україні.

Ми, депутати Волинської обласної ради, закликаємо відновити історичну справедливість та повернути Роману Шухевичу та Степану Бандері звання «Герой України».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити