image
 |  4 20 Грудня 2018 | 22:01

Волинська облрада звернеться до Президента щодо цін на газ

Депутати Волинської обласної ради скерують звернення до президента щодо негайного скасування рішення Кабінету міністрів про підвищення ціни на газ для населення.

Про це стало відомо 20 грудня під час засідання 22-ї сесії Волинської обласної ради, пишуть Волинські новини

У зверненні наголошено: зростання ціни на газ «автоматично призведе до подорожчання продуктів харчування та життя українців у цілому». 

«Ми, депутати Волинської обласної ради, вважаємо рішення уряду про підвищення ціни на газ для населення неприпустимим і таким, що порушує конституційні права громадян України на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів та порушенням їх конституційних прав на достойний рівень життя», – вказано у зверненні. 

За словами депутатів, аналіз поточної ситуації в Україні засвідчує випередження зростання тарифів над зростанням доходів населення. Протягом трьох років тарифи зросли щонайменше у 5 разів. При тому, що, за даними Держслужби статистики України, у 2015 році номінальна заробітна плата українця зросла на 20,5 % проти 2014 року, а реальна – зменшилася на 20,2 %. 

Отож, депутати облради вимагають від президента «виконати конституційний обов’язок перед власними громадянами і зупинити дію рішення Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року щодо підвищення ціни на газ для населення, а також вжити невідкладних і вичерпних заходів щодо скасування вказаного рішення Кабінету Міністрів України».

Депутати підтримали проект рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили встановлювати газові котли в квартирах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити