image
 |  2 5 Квітня 2021 | 13:29

Волинська шахта призупинила роботу через аварію

Через аварію з ліфтом, яка трапилася на шахті №9 міста Нововолинськ, гірники призупинили видобування вугілля.

Про це розповів Суспільному директор шахти Володимир Юрків.

Гірники лише відкачують воду з шахти.

Наразі кліть, якою спускалися в забій шахтарі – опломбована. Як розповів директор копальні, під час аварії нею спускалися під землю 11 гірників. Чоловіки заступали на зміну. 38 гірників, на той момент, вже були у забої.

Гірники мали спуститись на глибину 460 метрів. Яку відстань кліть пролетіла та чому не загальмувала – з'ясовують. Як повідомили в нацполіції Волині, за фактом аварії на копальні відкрили кримінальне провадження, йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розслідують діяльність організованої групи крадіїв лісу

Наразі відомо, що до учасників аварії, працівники гірничо-рятувальної служби спустилися тим самим ліфтом. Усіх травмованих та 38 гірників, які вже були під землею, підняли на гору.

Нагадаємо, 4 квітня, орієнтовно о 20:00 на шахті №9 кабіна ліфту, який спускав гірників під землю, на великій швидкості опустилася на забій. Внаслідок аварії ушпиталили дев'ятьох гірників.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити