image
 |  9 14 Жовтня 2020 | 17:33

Волинська «Свобода» – на Марші УПА у Києві (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вже традиційно, 14 жовтня, на свято Покрови, у Києві праві сили проводять Марш з нагоди створення Української Повстанської Армії.

Цьогоріч націоналісти зібрались в парку Тараса Шевченка, де відбувся мітинг під гаслом «Бій колаборантам!», де виступили лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, представники «Національний корпус» та «Правого сектору». До акції планують долучитися члени «Руху опору капітуляції». Учасники заявили, що підуть до урядового кварталу з вимогою ухвалити Закон про колаборантів. 

Діставшись до Майдану Незалежності, учасники акції запалили фаєри. Частина колони опинилась у диму. Люди скандували: "Україна – понад все", "Слава нації!", "Зєлю геть!".

На Майдані Незалежності люди вшанували хвилиною мовчання пам'ять Героїв Небесної Сотні, полеглих на Донбасі воїнів, а також всіх українців, що віддали життя за Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти повлазили у всі сфери українського життя, - Олег Тягнибок

Учасники акції вимагали:

  • Ухвалити зaкон "Про захист укрaїнської дeржавності від кoлаборціонізму", згідно з яким в українське прaвове поле буде введено поняття "кoлаборант", а також створять спеціальну комісію, яка розглядатиме злочини кoлаборантів.
  • Звільнити з посади генпрокурорку Венедіктову за системні порушення та фабрикування справ.
  • Захистити українських патріотів від переслідування.
  • Розпочати реальну боротьбу з 5-ою проросійською колоною всередині країни.

Біля Офісу Президента учасники акції прибили до імітованих дверей свої вимоги.

Після оприлюднення вимог, учасники знову запалили фаєри. Згодом до них вийшов співробітник Офісу Президента, якому й передали вимоги у друкованому вигляді. Завершили акцію виконнням українського гімну.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити