image
 |  5 9 Жовтня 2021 | 17:11

Волинська «Свобода» відзначила 30-річний ювілей (ФОТО)

7 жовтня 2021 року Волинська обласна організація ВО «Свобода» відзначила 30-річний ювілей. Участь у святкових заходах взяли засновники політичної сили, а також голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Святкування розпочалося з виконання національного славня та вшанування свободівців, які залишили цей світ – героїв Небесної сотні та російсько-української війни.

Голова Волинської «Свободи», один із фундаторів партії у 1991 році, Анатолій Вітів вручив подяки партійцям-ветеранам.

Подяки за вірність ідеям соціял-націоналізму, вклад у розбудову Української Держави і з нагоди 30-ти річчя Волинської обласної організації отримали:

– Любов Серба, депутат Волинської облради, член партії з 1991 року;

– Віталій Конський, член партії з 1991 року, депутат Дубнівської райради;

– Валерій Черняков, член партії з 1991 року, депутат Ковельської міськради;

– Леонід Матердей, член партії з 1991 року, представник Ковельської міської організації;

– Віталій Ткачук, член партії з 1991 року, представник Ковельської міської організації;

– Валерій Кіндер, член партії з 1991 року, представник Ковельської міської організації;

– Віктор Вілентко, перший селищний голова, обраний від СНПУ в Україні, військовий.

Від Волинської обласної організації подяку також отримав Володимир Присяжнюк, керівник Волинської обласної “Варти Руху” у 1991 році, а від обласного комітету партії – її очільник Анатолій Вітів.

«Наші ідеї випереджали час. На початку 90-х наші опоненти скептично ставилися до українського націоналізму. Та невтомна робота з постколоніальним українським суспільством дали свої плоди. Внесок «Свободи» у становлення Української державності та її національне відродження – значний. Ми виконали свою місію пробудження української нації. Наша мета тепер – будівництво сучасної могутньої і високорозвиненої країни. Ми хочемо бачити Україну суб’єктом світової політики, а не її об’єктом. Попереду ще дуже багато роботи і боротьби», – зазначив Анатолій Вітів.

Голова Волинської «Свободи» коротко розповів історію становлення та основні досягнення обласної організації.

Зі святом волинських свободівців привітав очільник ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Волинська «Свобода» була однією з базових територіяльних організацій при створенні партії. Багато представників від Волині було на пам’ятному Установчому з’їзді 13 жовтня 1991 року. Саме на Волині зародилася ідея написання Програми захисту українців. Тоді, в 1991 році нами рухала велика мета – побудова могутньої соборної Української Держави. Ми виступали за побудову фундаменту української України. За деколонізацію, дерусифікацію, декомунізацію і люстрацію. Зараз ми єдина ідеологічна політична сила. Єдина, яка народилась разом із Незалежністю і до цих пір стоїть на захисті прав українців. Але боротьба триває. Наші перемоги попереду!» – зазначив Олег Тягнибок.

Участь у святкових урочистостях взяли члени обласного комітету ВО «Свобода», перший заступник голови Волинської облради Юрій Поліщук, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік, заступник голови Луцької райради Сергій Сівак, депутати політичної сили у Волинській обласній, Луцькій міській радах, члени Луцької, Ковельської, Камінь-Каширської та Володимир-Волинської районних організацій ВО «Свобода», а також представники місцевих осередків ВМГО «Сокіл» та Об’єднання українок «Яворина».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині з'явилися білборди до 30-річчя партії ВО «Свобода» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити