image
 |  7 2 Листопада 2017 | 10:22

Волинські аудитори у Луцькій PДА виявили порушення на суму понад 1,9 мільйона

Волинські аудитори виявили низку порушень у відділі освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької РДА.

Про це 1 листопада 2017 року повідомили у прес-службі Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області.

Державні аудитори Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області провели ревізію у відділі освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької районної державної адміністрації.

Під час ревізії було виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму понад 1,9 млн грн.

Зокрема, відділ без рішення Луцької районної ради безоплатно передав основні засоби (технологічне обладнання, призначене для забезпечення роботи котелень) КП «Луцьке», через що зазнав збитків на суму майже 1,4 млн грн.

Через включення підрядними організаціями до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірної інформації, завищення обсягів виконаних робіт відділ освіти зайво сплатив понад 307 тис. грн.

Також аудитори виявили порушення під час нарахування та виплати заробітної плати на загальну суму понад 210 тис. грн.

Крім того, вони з’ясували, що без застосування законодавчо визначених процедур закупівель відділ уклав договори щодо виконання поточного ремонту та провів оплату за виконані підрядниками роботи на суму понад 688 тис. грн.

За результатами ревізії до адміністративної відповідальності за вчинені фінансові порушення притягнуто 7 посадових осіб та направлено до суду 6 протоколів. До установи застосовано заходи впливу у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами.

За результатами ревізії відділу освіти направлено вимоги щодо усунення порушень та недопущення їх надалі.

Матеріали ревізії передано до Луцького районного відділення поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити