image
 |  5 8 Листопада 2017 | 16:03

Волинські депутати рекомендують продовжити програму підтримки воїнів АТО та членів їх сімей

Термін дії Регіональної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017 рік буде продовжений. Про це йшла мова на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Зокрема, депутати рекомендували сесії підтримати проект «Про продовження терміну дії Регіональної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2017 рік».

Документ готував департамент соціального захисту ОДА. Пропонується виділити з обласного бюджету 2 млн 385 тис. грн. З них 1 млн 200 тис. грн пропонується спрямувати на організацію відпочинку для сімей загиблих (зниклих безвісти) учасників антитерористичної операції та родин загиблих «майданівців» у комунальних санаторно-курортних закладах області.

Водночас, комісія заслухала звіт про виконання програми у 2017 році. Зі слів начальника департаменту соціального захисту ОДА Оксани Гобод, фінансувалися не всі напрямки програми. Всього освоєно 365 тис. грн. З них 245 тис. грн спрямовано га організацію відпочинку для родин загиблих, понад 50 тис. грн - на організацію тематичної конференції «Не будьмо байдужими» із сім’ями загиблих на базі комунального закладу санаторно-курортного спрямування; майже 70 тис. грн - на компенсацію витрат за навчання в Луцькому національному технічному університеті студентам-учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, здійснюється шляхом надання одноразової матеріальної допомоги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити