image
 |  9 11 Вересня 2022 | 21:27

Волинські дорожники нарікають на гострий дефіцит солі для доріг

У зимовий період солі для обробки доріг області може не вистачити.

Про це під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань промисловості повідомив директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Степан Білан.

Посадовець відзначив, що війна внесла серйозні корективи в роботу дорожньої галузі.

"За планом нам мали виділити 817 млн гривень на ремонт доріг. Та на рахунках є лише 94 млн. З них 16 млн - на роботу в зимовий період. Минулого року на зимовий сезон виділялось 5 млн гривень. Однак, тоді ціни на пальне і інші складові були зовсім іншими. Серед основних проблем, яку я бачу - проблема з сіллю. Її може не вистачити на дороги взимку. А закупити немає де. Крім того, потрібна сертифікована сіль", - сказав директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА.

Заступник начальника Служби автомобільних доріг Волинської області Юрій Ришкевич підтвердив існування проблеми.

"У нас ще лишилося 1500 тонн солі з минулого сезону. Її ми купували за 3000 грн/тонна. Але для проходження зими треба десь 6000 тонн. Ми вивчали це питання. Та ціни зашкалюють. У Польщі мінімальна ціна від 5100 грн. Але це без доставки і логістики. Є альтернативи - використання відходів промислового виробництва. Але матеріал не досліджений на 100%. А підготовка нового родовища солі на Прикарпатті займе не менше року. Це питання зараз опрацьовується на рівні держави. Можливо, вдасться знайти механізми", - прокоментував стан справ Юрій Ришкевич.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити