image
 |  0 23 Червня 2022 | 08:54

Волинські дорожники поділилися спогадом 40-річної давнини (ФОТО)

На цих чорно-білих світлинах – подія 40-річної давності. Так у далекому 1982 році закладався сквер біля адмінбудинку Десятого упрдору у м.Луцьку по вулиці Рівненській, 52б.

На той час упрдор очолював Мирка Іван Іванович, - пише пресслужба автомобільних доріг у Волинській області.

Десяте експлуатаційне лінійне управління автомобільних доріг (Десятий упрдор) утворене 1 січня 1971 року, тоді йому підпорядковувалось шість дорожньо-експлуатаційних дільниць та дорожніх ремонтно-будівельних управлінь (пізніше їх лишилось чотири).

Десятий упрдор був основною (первинною) ланкою управління магістральними дорогами, протяжністю 827,2 км.

Летять роки, змінюються люди…

Більшість з тих, хто зображений на історичній світлині вже відійшли у засвіти, дехто перебуває на заслуженому відпочинку.

Та є серед чоловіків, зображених на фото, людина, яка й нині працює в Службі автомобільних доріг у Волинській області. Це заступник начальника Ншан Антонян.

Добре пам’ятає той період і наша начальниця лабораторії з контролю якості виробництва Марія Гаць, яка на той час також працювала в упрдорі.

Служба автомобільних доріг у Волинській області є правонаступником ліквідованого в 2000 році Десятого упрдору. У листопаді 2020 року ми відмічали своє 20-ліття.

На сьогодні ми опікуємось автошляхами державного значення (міжнародними, національними, регіональними та територіальними), протяжністю 1 791 км.

А нашому скверику уже 40, і він прекрасний в усі пори року. Маленькі в далекому 1982-му ялини, липи та берези нині височать над нашою триповерховою будівлею.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити