image
 |  2 2 Травня 2020 | 21:39

Волинські фермери, що вирощують овочі в теплицях, добиваються послаблення карантину (ВІДЕО)

Через закриті у час карантину ринки, продавати вирощені у теплицях овочі ніде, та й ціна за кілограм огірків торік була втричі вищою, – каже жителька села Будки Маневицького району Вікторія.

Жінка прізвища свого не назвала. Розповідає: нині продати овочі складно, тому цього року її родина зазнала збитків. Якщо вирощене продати не вдасться, каже вона, грошей на насіння на наступний сезон не буде.

"Торік був огірок 50-60 гривень навіть, а цього року – 20 гривень. Ми висіяли розсаду, але вона стоїть і ми її висаджувати вже не будемо, немає сенсу. Затрати підуть великі, а ми нічого не вернемо", – нарікає Вікторія.

Чекає послаблення карантину, аби продати вирощене, фермер з Маневицького району Іван. Чоловік прізвища не назвав. Розповідає: разом із братом огірки вирощують 4 роки, це чи не єдиний заробіток у селі, аби не їхати у Польщу. Робота в парниках починається у січні і триває до осені. З одного рядка можна зібрати до 50 кілограмів огірків.

Детальніше про це – в сюжеті UА:Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі та грози: оприлюднили прогноз погоди на найближчі три доби

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити